Degradering av både språk och intellekt

På en annonspelare stod att läsa "F1QL". Annonsen var från Telenor och jag sa ironiskt till min fästmö att det var en himla bra reklam.
En bra reklam skall väl ha syftet att locka betraktaren till att vilja veta mer? Jag kände inget annat än oförståelse för denna reklam. Min bättre hälft förklarade för mig att F1QL står för Fett Kul på textspråk, texting, messing eller vad man nu vill kalla det för.
Jag vidhåller att det är en degradering av det mänskliga intellektet och av det skrivna språket.

Som så mycket annat i dagens samhälle är även detta ett fenomen för att göra livet och dess substanser så enkla för oss människor som möjligt. Vi framställer saker för att degradera och förlata oss själva. Vissa saker har i allra högsta grad varit till människans fördel, medan andra pekar mer på att vi fördummar oss själva under lathetens fana. Det senaste visar på en ofantligt stor slagkraft då fler och fler sällar sig till de inkompetenta och trögtänktas led, vare sig de vill det eller inte. Människor vill inte eller saknar helt enkelt motivation för att göra saker för sig själva i det syfte att vinna någonting på det själv om det krävs minsta lilla ansträngning från dem själva.

Vi som kallar oss jordens smartaste och mest utvecklade art är tack vare vårt högt utvecklade samhälle på väg mot en degradering av oss själva, både som individer och som släkte. Vi kommer tveklöst att vara vår egen undergång, något som skrämmande nog kan bevittnas överallt. Enkelheten och tillgängligheten fördummar oss och leder stadigt mot ett stopp i utvecklingen. Detta stopp kommer sannolikt även att lägga i backen och stadigt föra oss nedför vår hårt förvärvade utvecklingsstege och leda oss till det stadie där vi faktiskt uppskattar framgång och utveckling både för personlig vinning och för den större gruppens.

Den degradering vi skapat åt oss själva är verkligen inte f1ql.

Kommentarer
Postat av: Daniel

Degradering av språk, visst. Men intellekt? Pfft.

Utöver det är språkförstöring något som hänt föralltid, alla språk är förstörda redan. Akronymer = bra.

2009-05-24 @ 20:33:55
Postat av: Wille

daniel: akronymer är bra, men "f1 ql" faller inte under den benämningen.

2009-05-25 @ 07:55:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
this might turn into something great