Branding

Håller på att lära mig den otroligt fascinerande konstformen kallad branding. Kort och gott förklarat är det brännmärkning, dock inte som på tecknad film där bonden eller vederbörande antagonist till den lilla kossan eller hästen kommer med ett stort massivt brännjärn. I stället använder man sig av x antal järnbitar i olika böjningar som man hettar upp och bränner in mönster med. Denna variant av branding kallas för multi striking, där man gör fler "nedslag" som bildar en symbol eller ett mönster.

image44

Branding har förekommit genom historien, främst allmänt känt som märkning av boskap eller slavar eller som en slags bestraffning. I dagens samhälle har branding däremot tagit plats inom kroppsmodifikationskulturen tillsammans med främst tatuering, piercing och scarification.

image45
[nygjord branding]


Innan man uppnår slutresultatet med sin branding kan man behöva "fylla i" vissa sektioner eller linjer då de kan bli lite svagare än övriga under läkningen. Viktigast är att man inte pillar eller kliar bort skorpan utan låter den sitta kvar för att inte irritera såret, annars kan det färdiga resultatet bli ojämnt. När skorpan väl lossnat har ärren en rosa ton i sig, som helt vanliga ärr, sedan efter ungefär 6 månader har den ljusa eller "vita" färgen tagit plats. Detta kan dock variera från person till person och likaså själva ärrbildningen. Vissa har trots allt lättare att få ärr. Även i branding är ju det en del av charmen, att människan är olik från individ till individ. Är man ljusare i hyn blir ärren tydligare om man solar mycket, då kontrasten mellan ärr och hud blir tydligare.


Kvällens skiva: GOD IS AN ASTRONAUT - "Far from refuge"







Kommentarer
Postat av: m.

creepy....

2007-10-24 @ 19:19:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
this might turn into something great