Yttrandefrihet du ljuva

Är det inte underbart att man kan komma undan med praktiskt taget vad som helst när det gäller hets mot folkgrupp? Att man kan få driva en hemsida där folk kan skriva "de män som inte uppbådar kraften att avstå från umgänge med andra män de bör straffas med döden genom att hängas på pålar på stadens torg" och inte dömas som ansvarig, är det inte ljuvligt så säg? För jag mår rätt ut sagt illa. Min magsäck vänder sig ut och in i surt gallindränkta plågor i hopp om att dö, om än inte snabbt och smärtfritt så i alla fall att den dör hellre än att vara en del i detta öppenhjärtliga, invandrarvänliga och föredömliga land.
Om man lusläser citatet ovan så kan man iofs börja att fundera över vad personen som skrivit det egentligen menar. Läser man det fritt från debattämne och dylikt, verkar det som skribenten i fråga menar att alla män vill idka umgänge med varandra, men att endast ett fåtal har kraften att avstå ifrån det. Sett ur homodebatten så syftar personen på de handfasta, kraftigt heterosexuella kristna som de enda som besitter kraften att motstå detta umgänge män emellan. Vi får anta att personen syftar på sexuellt umgänge, annars är det över för det mesta för de flesta.
Är det då hets? Hat råder det föga tvekan om att det är. Men Högsta Domstolen anser inte att det är hets mot folkgrupp eller brott mot yttrandefriheten, då den ansvarige för hemsidan inte kan hållas ansvarig för inlägg gjorda av utomstående. Är han då även icke ansvarig då han låter inlägget vara kvar, för andra att läsa? Det är ju ändå hans hemsida. Visst, det är svårt för vem som helst att läsa det då det endast begränsas till de besökare hemsidan faktiskt har, men det gör gör väl ändå inte inlägget mindre verkligt? Det krossar inte det faktum att det faktiskt finns där.
HD lämnade en friande dom i ett annat fall, där både Tingsrätten och Hovrätten dömt till fängelse innan det så kom till högsta instans. Fallet i fråga gällde så klart även det hets mot folkgrupp och i synnerhet homosexuella och zigenare, som på flertalet sätt nedvärderats på NSF:s (NationalSocialistisk Front) hemsida. Go figure tänkte jag, men när jag ville få reda på mer och surfade in på deras hemsida var den för närvarande nere p.g.a. server-byte. Ooookej. Hörs då.
Klarare direktiv gällande vad som är brott mot yttrandefriheten och hets mot folkgrupp samt hatpropaganda kanske vore på sin plats?


Kvällens skiva: BENEATH THE SKY - "What demons do to saints"







Kommentarer
Postat av: Anonym

amen brotha!!

2007-11-07 @ 22:12:40
Postat av: RZRGRND

Tidigare fanns här en kommentar från en person kallad Jonas, där han påstod att hemsidan ifråga aldrig varit nere pga serverbyte. Senast idag var fortfarande NSF:s hemsida nere pga just serverbyte. Jonas menade istället på att artiklarna fanns på NSF:s internettidnings hemsida för läsning, vilket de också gjorde, då Jonas vänligt lämnat länken till just denna sida. Just den hemsidan har aldrig varit nämnd i min blogg.
Jag tackar Jonas för att han gett mig möjlighet att läsa de tragiska artiklarna.
Däremot känner jag mig definitivt inte manad att ha sådana länkar i vare sig min blogg eller dess kommentarer.
För personer som vill ta del av och läsa artiklarna föreslår jag att googla eller gå genom andra hemsidor.

2007-11-13 @ 19:30:19
URL: http://rzrgrnd.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
this might turn into something great