PR som smärtar

 För mig som är verksam inom bod-mod är det sorgligt att läsa om utövare som missbrukar sina positioner utöver sina kunder.
Om någon missat det så gäller följande en kvinna som ville tatuera in namnet på en bortgången anhörig på magen, där hon sedan tidigare har ett hjärta intatuerat.
Kvinnan gick tillbaka till den studio där hon gjort den tidigare tatueringen då hon känt sig nöjd med den, i hopp om att få en väl utförd tatuering även denna gång.
Mannen som skulle utföra tatueringen hade dock en annan tanke och frågade kvinnan om han inte kunde få tatuera in sitt eget namn då det skulle vara bra reklam för hans studio.
Kvinnan nekar till detta, men enligt mannen ska hon ha sagt ja, varpå han ska ha frågat henne ytterligare fem gånger. Minst.
Mannen är nu åtalad för vållande till kroppsskada. No shit?

Jag vet knappt vart jag ska börja med detta. Mannen i fråga måste uppenbarligen lida av någon form av utvecklingsförstöring, då han ens har mage att fråga något sådant till en person som förlorat en anhörig. Varför skulle hon någonsin vilja byta ut dennes namn mot hans? Detta går över allt förstånd.
Att han menar på att det skulle vara bra reklam för hans studio är även det helt galet. Bra reklam för sin studio? Visst, om det var drottning Silvias mage kanske, eller möjligen Paris Hiltons då dennes mage visas mer frekvent än vår drottnings, men annars är det enligt mig ett helt sanslöst sätt att söka få uppmärksamhet för sin studio. Han kommer garanterat få det genom detta fuckup, men troligtvis inte i form av fler kunder.
Om hon nu gått med på detta efter första frågan, varför måste han då fråga minst fem gånger till? Detta måste ju tyda på att han själv innerst inne visste med sig att det var en helt makaber och störd förfrågan från hans sida.

Men, om hon nu verkligen gått med på det då? Om det tatueraren säger är sant?
Då är det inte mycket mer att säga, mer än att tatueringar inte är för alla. Alla har inte förstånd nog till att ta beslut om modifieringar av sina egna kroppar. Tråkigt men sant. Allt kan inte bli bra. Inom kroppskonsten, med alla dess kategorier, är påståendet "kunden har alltid rätt" fel.
Det får så klart ligga hos utövaren att välja om man vill utföra det som kunden vill ha, alla vill ju tjäna pengar.
Men när det handlar om mer beständig kroppskonst känner jag att det är viktigare med bra tatueringar och nöjda kunder, än pengar på kontot.
Där kundens vett tar slut, där borde konstnärens ta vid.


Morgonens skiva: FROM GRACE - "frayed end network"


[Ja, samma som igår, men det är så sjukt bra]


Kommentarer
Postat av: Anonym

Amen to that.

2007-12-18 @ 08:08:07
Postat av: .M.

Om tatueringen nu var på magen borde hon ju sett att det ej var den anhöriges namn som hamnat där ganska snabbt och avstyrt det hela.

2007-12-18 @ 08:11:35
Postat av: Anonym

fucked up shit!! fucked u p !

2007-12-18 @ 11:00:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
this might turn into something great